Соратники "вандалів" з Говерли вирішили, що в Україні можна все і безкарно

Понеділок, 22 жовтня 2007, 09:37

У "Євразійському союзі молоді" стверджують, що дані слідства про особистості підозрюваних в опоганенні державних символів на горі Говерла помилкові.

Один із лідерів ЄСМ Павло Зарифуллін заявив газеті "Комерсант-Україна", що СБУ володіє неправильними даними щодо виконавців акції.

"Насправді це три громадянина України, що проживають у західному регіоні країни, зараз вони не афішують своє місцезнаходження зі зрозумілих причин", - сказав він.

За словами Зарифулліна, звинувачені в.о. Голови СБУ Валентином Наливайченком в здійсненні "акта наруги" члени ЄСМ неодноразово брали участь в організації і проведенні різних акцій ЄСМ в Україні, і тому в СБУ їх "узяли на замітку".

"Вони (співробітники слідчих органів) просто створюють видимість роботи, хоча досі не знають, хто все це здійснив. І це в черговий раз доводить, що в Україні можна безкарно робити що завгодно", - Зарифуллін.

Голова ЄСМ Олександр Дугін, у свою чергу, заявив, що акція на Говерлі викликана "ініціативами президента щодо Романа Шухевича".

Як відомо, у суботу яремчанське районне відділення міліції порушило кримінальну справу за фактом опоганення державної символіки на горі Говерла.

В. о. голови СБУ оголосив, що "акт наруги над державними символами" вчинили три члени ЄСМ: Леонід Савін (громадянин України, що проживає в Росії) і громадяни РФ Валерій Мантров та Олександр Бовдунов.

Усі троє, за даними МВС, втекли і ховаються на території Росії. Згідно з оперативними даними СБУ, зазначена акція "координувалася з території РФ" керівниками ЄСМ Павлом Зарифулліним та Олександром Дугіним, внесеними в Україні у список персон нон-грата.

Співробітники СБУ встановили, що члени ЄСМ прибули в Україну 12 жовтня, після чого направилися до підніжжя Говерли і почали сходження. Із собою вони узяли фарбу, якою нанесли емблему своєї організації на пам'ятний знак Конституції України, а також пиляльні інструменти, за допомогою яких імітували демонтаж конструкції малого герба.

Наливайченко пояснив, що деталь флагштока, на якій установлений герб, "знімається і без пилки", а всі розміщені в Інтернеті фотографії – "монтаж".

12 жовтня цього року, з нагоди 100-річчя з дня народження й 65-й річниці створення Української повстанської армії, президент Віктор Ющенко підписав указ про присвоєння головному командиру УПА Роману Шухевичу звання Героя України "за видатний особистий внесок у національно-визвольну боротьбу за волю і незалежність України" посмертно.

14 жовтня він також підписав указ про святкування 65-й річниці створення УПА.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...