Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов заволодів іще двома компаніями

Понеділок, 22 жовтня 2007, 11:23

Група "Систем Кепітал Менеджмент" завершила угоду із придбання пакетів акцій глинодобувних компаній - ВАТ "Дружківське рудоуправління" і ЗАТ "Вогнеупорнеруд" - у розмірі 45,38% і 50 % відповідно.

Покупцем акцій виступила Компанія UMG (United Minerals Group) Limited (Кіпр) - 100% якої належить групі СКМ і яка здійснює володіння акціями глинодобувних активів групи, повідомляє прес-служба СКМ.

У результаті UMG сконцентрувала пакет акцій ВАТ "Дружківське рудоуправління" у розмірі 90,58 % і цілком консолідувала пакет акцій ЗАТ "Вогнеупорнеруд".

Крім того, Компанія UMG контролює 93,88% статутного фонду АТЗТ "Вагомо", йдеться у повідомленні.

"Компанія СКМ не перший рік є акціонером глинодобувних підприємств. Можна з упевненістю сказати, що ми дуже добре знайомі з особливостями цього напрямку і бачимо потенціал для його росту", - сказав генеральний директор ЗАТ "СКМ" Олег Попов.

За його словами, "досі глинодобувні активи групи являли собою кілька розрізнених підприємств, що оперують на одному ринку і географічно розташовані недалеко один від одного".

"Можливість управління роботою трьох глинодобувних підприємств із єдиного центру дозволить реалізувати потенційні синергії і, ми упевнені, призведе до суттєвого зростання ефективності цього бізнесу, а значить - до зростання його вартості", - упевнений Попов.

Як відомо, 100 % статутного фонду компанії SCM (System Capital Management) Limited (Кіпр) належить ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент", що володіє і керує активами в гірничо-металургійної, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа, ритейлі та інших галузях і сферах економіки

У групу СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДПЕК, Фарлеп-Інвест, Оптима Телеком, СКМ Фінанс, ІГ "Сегодня", ТРК Україна, Український Ритейл та інші.

90% акцій ЗАТ "СКМ" належить бізнесмену Рінату Ахметову.

B.V. (20%) і ЗАТ СКМ (80%). 100% Metinvest B.V належить SCM (Cyprus), 90% СКМ належить Рінату Ахметову.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування