Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мешканців Дніпропетровського будинку хочуть повернути "у братську могилу"

Понеділок, 22 жовтня 2007, 13:04

Зруйнований вибухом побутового газу будинок у Дніпропетровську на вул. Мандриківській можуть відремонтувати і знову заселити колишніми мешканцями.

Про це заявив представник генпідрядника, президент обласної будівельної асоціації "Дніпро" Станіслав Федоров, пише газета "Сегодня".

У суботу почалися активні демонтажні роботи. Продовжуватися вони будуть без вихідних у дві зміни.

"Однозначно демонтують третій і четвертий під'їзди. А по першому і другому буде створена спецкомісія. Вона вивчить ступінь ушкодження будинку і після експертизи вирішить, чи можна, чи ні його експлуатувати", - заявив Федоров.

"Але особисто я вважаю, що ці два під'їзди можуть повторно заселити. На даний момент, крім вибитих шибок, там особливих ушкоджень немає. Та й не можна втрачати так просто 5 тисяч кв. м. житла!", - додав він.

Велика частина мешканців "у шоці від перспективи знову повернутися в рідні стіни". "Не заселимося в цю братську могилу, навіть якщо нам доплатять!", - заявив потерпілий Олександр. "Нізащо не пущу мого сина туди, де він втратив однокласників!", - обурилася жителька першого під'їзду Наталя Луценко.

"Моя квартира дуже зруйнована. Нас туди не пускають. Я з сином живу в готелі. Реєстрація оформлена тільки до 1 листопада. Що буде далі?", - заявила жителька 4 під'їзду Людмила Калашнікова.

У самих готелях, пише газета, "людям доводиться несолодко". Так, після трагедії в "діру" за назвою "Будинок колгоспника" заселили 21 особу.

За словами постраждалої Наталі Іванової з першого під'їзду, умови жахливі - старі залізні ліжка, немає опалення і гарячої води. До кінця тижня їх обіцяють переселити в інші готелі.

Раніше газета писала "про героя-газівника Нікітича, що ціною свого життя намагався врятувати багатьох людей від неминучої загибелі - саме ця мужня людина закривала руками палаючий вентиль газової труби, що вибухнула, у третьому під'їзді".

"Ми пробігали повз, а він намагався заткнути дірку в трубі. Він забивав вогонь у під'їзді цеглинами і палками, його руки вже були обпалені до ліктів. Завдяки йому, багато мешканців третього під'їзду встигли вискочити на вулицю, а от його задавило бетонними плитами", - розповідав тоді вцілілий мешканець Іван Федорович.

Видання з'ясувало, що після вибуху схвильовані сусіди переплутали його ім'я і помилково назвали Нікітічем. Насправді героя звали Олександр Ілліч Васькевич. Йому було 42 роки.

Він жив у 141 квартирі в четвертому під'їзді, працював дальнобійником. Про нього відзивалися як про людину з золотими руками, він допомагав робити ремонти. Його дружина Зоя і син Віталій вижили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування