Суд у справі про вибори вирішив не чіпати Литвина і Цушка

Понеділок, 22 жовтня 2007, 13:45

Вищий адміністративний суд відмовився задовольнити клопотання представника Компартії, який вимагав викликати до суду для надання пояснень голову Державної прикордонної служби Миколу Литвина і міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Відповідну ухвалу у понеділок винесла колегія суддів Вищого адміністративного суду, який розглядає позов п'яти політичних сил до ЦВК.

Також судді відмовились задовольнити кілька інших клопотань КПУ, повідомляє УНІАН.

У неділю суд розпочав розгляд адміністративної справи за скаргами п'яти партій: ПСПУ, Соцпартії, Компартії, Всеукраїнської партії народної довіри та Партії вільних демократів до ЦВК. У понеділок суд продовжує слухання справи.

Зранку представник в суді від КПУ Олександр Іщенко попросив суд долучити в якості третіх осіб голову Держприкордонслужби Литвина та міністра внутрішніх справ для надання пояснень з приводу подання даних щодо виборців.

Також Іщенко попросив суд викликати до суду як свідків членів ЦВК, які брали участь у підготовці до виборів і встановленню результатів Тетяну Лукаш, Броніслава Райковського, Олександра Шелестова та Михайла Охендовського.

Крім того, представник КПУ у своєму клопотанні попросив викликати як свідків громадян, які зверталися з заявами щодо голосування за інших осіб та з приводу підкупу виборців.

Разом з тим, Іщенко попросив колегію суддів ВАС витребувати з МВС матеріали стосовно заяв про підкуп громадян під час виборів, а також витребувати з окружних виборчих комісій загальні списки виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування