Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Ющенка чекають "зшивання", а від Тимошенко – "щеплення"

Понеділок, 22 жовтня 2007, 16:30

Політолог Дмитро Видрін вважає, що всі політичні сили в Україні зацікавлені в затягуванні оголошення офіційних результатів виборів.

Про це він заявив у понеділок на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє Ліга.

"Одні не знають, як розпорядитися своєю перемогою, інші не знають, що робити зі своєю поразкою. Тому зараз усім вигідна така пауза для того, щоб озирнутися, переформатувати свої сили, знайти новий малюнок політичної гри", - зазначив Видрін.

За словами політолога, така пауза сприятиме тому, що політики приймуть зваженіше рішення щодо формату коаліції.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки вигідно для лідера БЮТ Юлії Тимошенко працювати в коаліції або в опозиції з урахуванням майбутньої президентської кампанії, Видрін відзначив, що для суспільства було б вигідно, якби вона стала прем'єр-міністром.

"У Юлії Володимирівни є велика місія – дати нашому суспільству щеплення від віри в чудеса", - підкреслив політолог.

Разом з тим, Видрін вважає, що робота на посаді прем'єр-міністра буде невигідна для самої Тимошенко в тактичному плані, оскільки їй не вдасться виконати більшість своїх обіцянок перед виборцями.

Водночас, у стратегічному плані, пішовши через певний час із прем'єрської посади, лідер БЮТ одержить гарний поштовх до президентської посади, - прогнозує він.

У свою чергу, Видрін вважає, що президенту в питанні створення парламентської коаліції "потрібно приймати рішення самостійно, не прислухатися до радників, ставитися рівно як до переможців, так і до тих, що зазнали поразки".

За його словами, коли Ющенко починає керуватися рекомендаціями своїх радників, він перестає бути сильним президентом.

"Я б сьогодні порадив президентові потроїти охорону, яка займається допуском до нього його радників", - сказав він.

Видрін вважає, що всі рішення, які ухвалюються Ющенком самостійно, досить ефективні і потрібні країні.

Що стосується процесу формування парламентської коаліції, то глава держави міг би запропонувати "неординарний варіант зшивання інтересів і дати головну сенсацію, про яку будуть говорити як в Україні, так і в Європі".

Політолог прогнозує, що головну інтригу сьогодні варто очікувати не від потенційних учасників коаліції, а від президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування