Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Мороза в суді заговорила про тиск з боку БЮТ

Понеділок, 22 жовтня 2007, 17:49

Представник Соціалістичної партії у Вищому адміністративному суді України Валерій Кочетов заявляє про те, що на нього чинили тиск представники Блоку Юлії Тимошенко.

"Мені особисто на мобільний телефон подзвонила людина, що назвалася Андрієм Портновим і сказала, що, якщо я вийду із судового процесу, то зі мною не случиться серцевий приступ і моя машина не постраждає", - заявив він.

Ця розмова записана на плівку і може бути доказом того, що політичні опоненти Соцпартії намагаються припинити судовий процес про фальсифікацію підсумків виборів, повідомляє прес-служба Соцпартії.

"Я звертаюся до БЮТ і особисто до Юлії Тимошенко, щоб заявити про те, що я не відійду від цієї справи й у випадку ухвалення ВАСУ рішення не на користь СПУ ми залишаємо за собою право звернутися у Верховний Суд і в Європейський суд із прав людини в
Страсбурзі", - підкреслив Кочетов.

Як відомо, Вищий адміністративний суд України розглядає позов СПУ про визнання дій Центральної виборчої комісії з установлення результатів дострокових парламентських виборів неправомірними.

* * *

Кочетов заявляє, що в Україні відбулася масштабна фальсифікація виборів – на 1,5 мільйона голосів.

На його думку, "ми тепер не можемо сказати, хто насправді є переможцем дострокових виборів – 2007". Підставою для таких висновків може служити розбіжність чотирьох із п'яти контрольних цифр у підсумковому протоколі ЦВК.

За словами Кочетова, число виборців, які отримали бюлетені для голосування, збільшилося на 858 тисяч чоловік, тобто ці люди проголосували вже після виборів.

Хто і чому видав їм бюлетені, з'ясувати має Генпрокуратура і правоохоронні органи, упевнений представник СПУ у Вищому адміністративному суді.

На думку Кочетова, шляхом таких маніпуляцій з бюлетенями був піднятий виборчий бар'єр і деякі партії, звісно, "не подолали" спеціально завищену планку.

Представник СПУ у ВАСУ також зазначив, що до кінця виборів кількість виборців зменшилася на 400 тисяч у порівнянні з даними, опублікованими на офіційному сайті ЦВК перед початком голосування 30 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування