Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща стане кращим "адвокатом" України в ЄС

Вівторок, 23 жовтня 2007, 08:26

Польща стане більш ефективним "адвокатом" України в Європі після того, як на чолі уряду у Варшаві стане лідер "Громадянської платформи" Дональд Туск.

Таку думку в інтерв’ю "Німецькій хвилі" висловив оглядач провідного польського видання Gazeta Wyborcza Марцін Войцеховський.

За його словами, брати Качинські (Лех і Ярослав, президент і до останнього часу прем’єр-міністр Польщі відповідно) через свою непоступливість і непередбачуваність у міжнародних відносинах мають дуже сумнівну репутацію у Європі.

Тому, на думку Войцеховського, не можна із впевненістю сказати, що їхня підтримка України у Брюсселі йшла Києву на користь.

Він переконаний, що після того, як на чолі уряду у Варшаві стане проєвропейський політик Туск, відносини Польщі із партнерами у ЄС нормалізуються.

"Імідж Польщі у Європі буде набагато кращим. І вона зможе краще допомагати Україні інтегруватися до європейських структур", - зазначив Войцеховський.

За його словами, насамперед майбутній глава уряду прагне нормалізувати відносини із Берліном, які за останні два роки дуже охололи.

На думку Войцехівського, прагматик Туск знайде достатньо аргументів на користь того, що приєднання України до ЄС відповідає інтересам не лише Польщі, але й всієї спільноти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування