У Дніпропетровську ніяк не поділять гроші для потерпілих від вибуху газу

Вівторок, 23 жовтня 2007, 10:01

Дніпропетровська облдержадміністрація і представники російського "КЕС-холдингу", що є власником ВАТ "Дніпрогаз", у вівторок підпишуть договір про перерахування коштів для допомоги потерпілим у результаті вибуху житлового будинку в Дніпропетровську.

Поки на банківські рахунки перераховано понад 110 млн грн на користь потерпілих, але влада ще не визначила механізм їхнього розподілу, пише "Комерсант-Україна".

Це гроші, виділені з бюджетів різних рівнів і пожертвувані приватними особами.

Кабінет міністрів виділив на ліквідацію наслідків катастрофи 94 млн грн, Дніпропетровська обласна рада – 4 млн грн, Дніпропетровська міськрада – 1,5 млн грн.

Крім того, фонд Рината Ахметова і Віктор Пінчук виділили по 10 млн грн для надання адресної допомоги постраждалим, а Блок Юлії Тимошенко – 3 млн грн у вигляді фінансової і матеріальної допомоги.

На сьогодні на рахунки потерпілих у Дніпропетровських банках надійшло 110 млн грн.

"Із коштів, виділених державою, 481 потерпілому перераховані гроші на купівлю нових квартир з розрахунку 10 тис. грн за квадратний метр, але механізм компенсації за втрачене майно ще відпрацьовується", - повідомила прес-секретар в. о. голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як відомо, у понеділок в.о. голови Дніпропетровської ОДА Віктор Бондар повідомив, що в ході попередніх переговорів адміністрація і "КЕС-холдинг" узгодили перерахування російською компанією допомоги потерпілим у розмірі 31,5 млн грн.

"По 500 тис. грн буде виділено родинам загиблих, а ще 20 млн грн – усім постраждалим", - зазначив він.

"Розподілятися ці кошти будуть за формулою 1:2:7 – одну частину одержать родини загиблих, другу частину – мешканці третього під'їзду, який був цілковито зруйнований у результаті вибуху, третю частину – інші постраждалі", - пояснив Бондар.

Водночас, призначене на понеділок підписання угоди про перерахування російськими акціонерами "Дніпрогазу" коштів для допомоги потерпілим у результаті вибуху житлового будинку в Дніпропетровську не відбулося і було перенесене на вівторок.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...