Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Киянам видадуть соціально-транспортні картки

Вівторок, 23 жовтня 2007, 12:42

Столична влада має намір ввести систему соціально-транспортних карток для оплати проїзду в міських автобусах, тролейбусах або трамваях.

Як повідомляє прес-служба Київміськадміністрації у вівторок, перший заступник голови адміністрації Денис Басс доручив "Київпастрансу" прискорити введення автоматизованої системи оплати проїзду.

За інформацією Басса, оплата за проїзд у міському транспорті найближчий час буде здійснюватися за допомогою безконтактних електронних карток. Для зручності пасажирів фахівцями розроблена спеціальна програма "Соціально-транспортна картка киянина", що стане першим етапом "Соціальної картки".

У зв'язку з цим він пообіцяв забезпечити відповідне матеріальне забезпечення з міського бюджету. За його словами, уведення системи допоможе порахувати точну кількість громадян пільгових категорій, щоб передбачити субсидію в бюджеті столиці на 2008 і наступні роки.

В даний час такі розрахунки проводяться за допомогою методик, що не відображають реальної картини.

"Якщо технологічно цю картку зробити платіжною, то її можна буде використовувати і для перерахування пенсій, і для оплати послуг у транспорті, торговельних установах, аптеках тощо", - відзначив Басс.

"До речі, як свідчить світовий досвід, такі проекти ефективно реалізовуються, коли впроваджуються саме в транспортній сфері", - зазначив заступник мера.

"Система "Соціальна картка москвича" почала реалізовуватися в 2001 році. На першому етапі виявляли чітку кількість пільговиків, витрати на обслуговування однієї людини і динаміку змін цих величин. За результатами такого експерименту в іншому російському місті Зеленограді, помилка у фінансуванні склала близько 15-20%", - розповів він.

"Іншими словами, Мосгортранс одержував на 15-20% коштів більше, ніж реально витрачав на забезпечення перевезення одного пасажира-пільговика. З огляду на досвід наших колег із сусідніх країн, ми вже можемо уникнути багатьох помилок при запровадженні відповідного проекту в Києві", - пояснив Басс.

На пільговий проїзд в Україні мають право 14 категорій громадян: пенсіонери за віком (у тому числі ветерани праці), ветерани й учасники війни, інваліди всіх категорій, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, діти-сироти і діти, позбавлені опіки батьків, працівники міліції, прокурори і слідчі прокуратури, військовослужбовці, депутати всіх рівнів, судді, працівники державної податкової адміністрації, хворі СНІДом, реабілітовані.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: