Колишній банк Тігіпка змінює ім'я

Вівторок, 23 жовтня 2007, 15:39

Акціонери АКБ "ТАС-Комерцбанк" вирішили змінити назву банку на ВАТ "Сведбанк" і внесли відповідні зміни в статут цієї кредитно-фінансової установи.

Відповідні рішення ухвалено на загальних зборах акціонерів 15 жовтня, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз банку у вівторок.

Крім того, прес-служба повідомляє, що акціонери вирішили про припинення створення банківської холдингової групи "ТАС" і про створення банківської холдингової групи "Сведбанк Фінанс" (Banking Holding Group Swedbank Finance).

АКБ "ТАС-Комерцбанк" працює на ринку України з жовтня 1991 року. У липні 2007 року угоду про його купівлю разом з ТАС-Інвестбанком завершив Swedbank.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2007 року за розмірами загальних активів (5,441 млрд. грн.) банк посідав 19-е місце серед 173 банків, що діяли в країні.

Swedbank заснований у 1820 році. Його ринкова капіталізація складає близько 20 млрд. дол.

Як відомо, перед продажем банку головою правління "ТАС-Комерцбанку" був Сергій Тігіпко – екс-глава НБУ і керівник виборчого штабу кандидата в президенти Віктора Януковича в 2004 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування