Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає народження коаліції на початку листопада

Вівторок, 23 жовтня 2007, 17:59

Президент Віктор Ющенко виступає за якомога скоріше створення демократичної коаліції.

Про це він заявив у вівторок в інтерв'ю журналістам у Харкові, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я офіційно доручив Юлії Тимошенко і В'ячеславу Кириленку разом з переговорними групами якомога швидше взяти на себе відповідальність і сформувати демократичну коаліцію", – сказав президент.

При цьому він зауважив, що питання створення коаліції, безумовно, не є простим.

"Я розумію, що перевага в три голоси говорить про те, що ми повинні більш ретельно і відкрито говорити про всі нюанси відносин між двома політичними силами, але я вимагаю сьогодні більш активної роботи у формуванні демократичної коаліції", – наголосив Ющенко.

Президент висловив переконання, що саме створення демократичної більшості має дати виборцям відповідь на політичні результати позачергових парламентських виборів: "Цей шанс повинна українська демократія використати".

Ющенко висловив переконання, що демократична коаліція повинна запропонувати якісно нову політику конструктивних відносин між більшістю та меншістю у Верховній Раді.

Ця політика, на думку президента, має засвідчити, "що опозиції надаються законні голос і права, можливість брати найретельнішу участь у формуванні українських державницьких рішень".

Крім того Ющенко висловив сподівання, що демократична коаліція буде сформована у першій декаді листопада:

"Я виходжу з того, що перша декада листопада – початок роботи парламенту, де буде сформовано демократичну коаліцію і будуть сформовані конструктивні відносини більшості та меншості".

"Ми отримаємо, кінець-кінцем, парламент, що нормально працює", - цитує слова президента "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування