"Бориспіль" знову відсудив у "АероСвіта" свою землю

Середа, 24 жовтня 2007, 10:27

Вищий господарський суд України визнав недійсними договори купівлі-продажу авіакомпанією "АероСвіт-Українські авіалінії" земельних ділянок на території держпідприємства "Міжнародний аеропорт Бориспіль".

"За останньою інформацією, у неділю відбулося засідання Вищого господарського суду, і за п'ятьма позовами питання вирішено на користь аеропорту", - заявила начальник управління комерційної діяльності "Борисполя" Ганна Бевзо.

Водночас один з учасників судового процесу повідомив, що 22 жовтня 2007 року Вищий госпсуд провів слухання і ухвалив рішення залишити в силі рішення першої інстанції госпсуду щодо недійсності договорів купівлі-продажу майна і земельних ділянок.

При цьому співрозмовник відзначив, що раніше генпрокурор і "Бориспіль" відкликали свої касаційні скарги.

Однак, незважаючи на це, колегія суддів винесла постанову, якою задовольнила вже відкликані касаційні скарги. При цьому суд не провів слухань справ по суті і не заслухав пояснень відповідачів.

В авіакомпанії "АероСвіт" підтвердили винесення судом рішення, що скасовує договори купівлі-продажу майна і землі, відведеної під будівництво пасажирського термінала на території аеропорту "Бориспіль", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, за словами прес-секретаря "АероСвіту" Сергія Куцого, авіакомпанія зможе коментувати рішення ВГС лише після надання судом його повного тексту.

Як відомо, авіакомпанія "АероСвіт-Українські авіалінії" заявила про намір побудувати власний термінал на території ДМА "Бориспіль". Запуск об'єкта був запланований на кінець 2006 року - початок 2007-го.

Судові розгляди почалися навесні 2005 року з позовів органів прокуратури, за якими було порушено п'ять справ.

На початку вересня 2005 року Господарський суд Київської області задовольнив прокурорські позови, визнавши недійсними договори купівлі-продажу майна і землі "Борисполя". Авіакомпанія оскаржила ці рішення.

Після низки касаційних скарг, що розглядалися судами різних рівнів, розгляд усіх п'яти справ було продовжено у Вищому господарському суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування