Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) хоче створити фронт з Морозом і Вітренко

Середа, 24 жовтня 2007, 10:45

Голова соціал-демократичної партії (об'єднаної) Юрій Загородній веде переговори про співробітництво з представниками Соціалістичної партії.

Паралельно переговори про об'єднання ведуть лідер Народної партії Володимир Литвин і голова СДПУ Юрій Буздуган, пише "Комерсант-Україна".

Раніше першим привселюдно закликав ідеологічних соратників до об'єднання Загородній. "Історичну місію партії я бачу в роботі над об'єднанням лівих сил. Об'єднання дозволить нам виступити на виборах єдиним фронтом", - сказав він у ході поїздки в Донецьку область.

Назвати передбачуваних союзників СДПУ(о) Загородній у вівторок відмовився. "Сказати, з ким ми зараз ведемо переговори, буде політично некоректно стосовно наших партнерів", - пояснив він.

"Ми направили запрошення всім партіям з лівоцентристською ідеологією, а хто з них у підсумку проведе з нами круглий стіл – ви побачите самі", - зазначив Загородній.

Заступник голови СДПУ (о) Ігор Шурма сказав, що "у зоні учасників переговорного процесу, зокрема, Соцпартія Олександра Мороза, партія Соціал-демократичний союз (голова Сергій Пересунько) і Прогресивні соціалісти Наталії Вітренко".

Цю інформацію підтвердив голова Київської облорганізації СПУ Василь Сільченко. "Зустрічі, що проводить керівництво нашої партії, поки носять конфіденційний характер, тому додати до вже сказаного нічого не можу", - зазначив він.

Джерела видання в СДПУ(о) стверджують, що від Соцпартії мандат на ведення переговорів одержав член політради партії, депутат Верховної Ради V скликання Ярослав Мендусь. Сам Мендусь цю інформацію категорично спростував.

"СДПУ(о) – олігархічна політична сила, що знаходиться в правій частині політичного спектра, і ні в яких переговорах із соціал-демократами я не беру участь", - заявив він, пізніше зазначивши, що "можна говорити про ситуативний союз, коли ставиться якась мета".

У свою чергу, голова СДПУ Буздуган повідомив: "Зараз ми продовжуємо переговори тільки з блоком Литвина, до якого, можливо, згодом приєднаємося. А що стосується СДПУ(о), то ніяких запрошень від них я не отримував з 2004 року".

Заступник голови Народної партії Володимир Заплатинський підтвердив його слова і заявив, що партія готується стати центром об'єднання лівоцентристських сил, а також думає над вступом у Соцінтерн.

У свою чергу, голова Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість" Іван Чиж заявив, що його сила сама має намір ініціювати об'єднання, а запрошення від СДПУ(о) не одержувала.

На його думку, в Україні має з'явитися зовсім новий політичний проект, а наявні ліві партії самоліквідуються. "І СДПУ(о), і Компартія, і інші партії мали б створити, якщо хочете, лівий Інтернаціонал", - сказав Чиж.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування