Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В БЮТ підозрюють, що Балога і Плющ створили коаліцію з Януковичем

Середа, 24 жовтня 2007, 11:44

Заступник лідера БЮТ Микола Томенко вважає, що президент Віктор Ющенко має розібратися у питанні останніх призначень губернаторів, оскільки вони відбувалися за погодженням з урядом Віктора Януковича, який перебуває при владі останні дні.

Як повідомляє УНІАН, про це він заявив у середу під час прес-конференції, коментуючи на прохання кореспондента агентства останні зміни губернаторів.

За словами Томенка, складається враження, що поки президент України їздить регіонами, "у нас Іван Плющ та Віктор Балога створили якусь неформальну коаліцію з Віктором Януковичем".

Він зазначив, що Кабінет Міністрів під керівництвом Януковича завершує свою діяльність, і тому дивно виглядають призначення голів облдержадміністрацій за погодженням з урядом.

"Я не можу зрозуміти логіки. Я розумію, що, напевно, дехто в секретаріаті президента вважає, що в Тернополі немає достойних людей. Молодих хлопців з Закарпаття призначати керівниками Тернопільської області... Я вважаю, що це зневага до Тернопільщини", - сказав Томенко.

Він висловив сподівання, що президент розбереться з ситуацією, яка склалася у зв’язку з останніми кадровими призначеннями в регіонах.

"Ми принаймні будемо апелювати до президента, щоб президент керував країною", - сказав він.

Томенко нагадав, що президент України Ющенко відстоює позицію щодо створення демократичної коаліції між БЮТ та НУ-НС. Тому, за його словами, саме ця коаліція повинна визначати, "хто від імені коаліції повинен керувати в областях, а не формальна коаліція Плюща та Балоги разом з Януковичем".

Як відомо, 23 жовтня президент, зокрема, звільнив Івана Стойка з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації і призначив т.в.о. губернатора Юрія Чижмаря.

Чижмар народився у 1974 році на Закарпатті. За фахом – юрист. Депутат Ужгородської міськради 4-5 скликань. До призначення з вересня 2006 року обіймав посаду керівника служби глави секретаріату президента.

Також 23 жовтня було звільнено Романа Ткача, який очолював Івано-Франківську ОДА з 2005 року. В.о губернатора призначено міського голову Яремче Миколу Палійчука, 1971 року народження.

Стойка та Ткача було звільнено у зв'язку з обранням на позачергових парламентських виборах народними депутатами від блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування