Азаров обіцяє, що олія, цукор і борошно не подорожчають

Середа, 24 жовтня 2007, 12:42

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров обіцяє, що ціни на олію, цукор та борошно не зростатимуть.

Про це він повідомив після засідання уряду у середу.

"Ми провели зустріч з провідними виробниками соняшникової олії і домовилися, що у тих місцях, де буде спостерігатися ажіотажний попит на олію, її будуть додатково підвозити, а також буде реалізовуватися не тільки бутильована, а й розливна олія – як це було раніше", - сказав Азаров.

Також віце-прем’єр зазначив, що за звітами виробників, відпускна ціна на їхню продукцію у супермаркетах вже знизилася в середньому до 9,4 гривень.

Але, зауважив він, уряд не задоволений таким результатом, і ціна на олію, на думку уряду, має знизитися іще на 1 гривню.

Щодо обмежень на експорт олії, то за словами Азарова, це розглядається як крайній захід.

"Ми розуміємо, що ніхто не може працювати із від’ємною рентабельністю, але ми б просили виробників не створювати проблем для наших громадян", - зазначив Азаров.

"І у нас, а також у місцевої влади достатньо повноважень, аби забезпечити це", - наголосив віце-прем’єр.

За його словами, "ніхто не повинен працювати у збиток, але з мінімальним прибутком та рентабельністю, достатніми для забезпечення нормальної діяльності підприємства, вони можуть і повинні працювати".

Також Азаров зазначив, що найближчим часом не буде зростати ціна на цукор та борошно, оскільки у державних резервах достатньо зерна для виробництва борошна, яке можна продавати за цінами минулого року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News