Комуністи оскаржують вибори, але уже готуються до роботи в Раді

Середа, 24 жовтня 2007, 15:11

Комуністична партія створила робочу групу для підготовки початку роботи нової Верховної Ради 6-го скликання.

Про це повідомив лідер КПУ Петро Симоненко, інформують "Українські новини".

За його словами, до складу робочої групи ввійшли: екс-перший віце-спікер Верховної Ради 5-го скликання Адам Мартинюк, кандидати у депутати від КПУ Валентин Матвєєв, Олександр Голуб, а також сам Симоненко.

Як відомо, раніше робочі групи для підготовки початку роботи нового парламенту створили Партія регіонів і Блок Юлії Тимошенко.

Водночас, Комуністична партія оскаржує результати дострокових парламентських виборів – КПУ є однією з 5 політичних сил, які подали позов проти Центральної виборчої комісії до Вищого адміністративного суду щодо визнання дій ЦВК з установлення результатів виборів 30 вересня протиправними.

Із відповідною позовною заявою до ВАС від КПУ звернувся кандидат у народні депутати Сергій Гмиря. Він також просив суд заборонити газетам "Голос України" і "Урядовий кур’єр" публікувати результати парламентських виборів до вирішення справи по суті.

У зв’язку з цим позовом 17 вересня Вищий адміністративний суд заборонив опубліковувати офіційні результати парламентських виборів у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр" до розгляду позову Компартії по суті. Розгляд справи триває.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування