Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога захистив себе і Ющенка від Тимошенко

Середа, 24 жовтня 2007, 15:45

Президент Віктор Ющенко призначатиме керівників областей тільки за критеріями професійності, моральності та відповідальності.

Про це в середу заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба секретаріату.

"Прагнення політичних сил, особливо тих, що вибороли представництво у Верховній Раді, домогтися вигідних їм призначень, очевидне і зрозуміле. Проте така логіка нерідко розходиться з логікою управління державою", - зазначив Балога.

"Спроби поставити роботу того чи іншого керівника ОДА у залежність від підсумків виборів не витримує критики з усіх позицій. Президент Віктор Ющенко призначатиме керівництво місцевих адміністрацій тільки за критеріями професійності, моральності та відповідальності. Це незмінний підхід", - наголосив він.

При цьому Балога вказав, що президент уважно ставитиметься до кадрових пропозицій нового уряду і враховуватиме їх при ухваленні остаточного рішення.

"Однак президентові потрібно подавати кандидатури до призначень на відповідальні пости не з політичних симпатій, кольору очей чи густоти шевелюри", - підкреслив він.

"Кабінет міністрів має ретельно продумувати свої кадрові ініціативи і пам’ятати, що під указом на призначення керівників місцевих адміністрацій стоїть підпис президента", - зазначив Балога.

Коментуючи критику з боку БЮТ на призначення керівництва Івано-Франківської і Тернопільської обласних державних адміністрацій, Балога сказав, що критика проведених кадрових замін цілком вписується в демократичну практику.

Однак, на його думку, вона повинна бути вмотивованою та будуватися не на емоціях, політичних уподобаннях чи короткостроковій кон’юнктурі, а на розумінні перспективи державного будівництва та знанні законодавства.

Балога наголосив, що не допустить будь-якого тиску на президента при підготовці і прийнятті ним кадрових рішень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування