Всі в армію! Ющенко перекреслив обіцянку Тимошенко

Середа, 24 жовтня 2007, 18:19

В Україні буде відбуватися призов на строкову службу до армії навесні і восени 2008 року.

Про це йдеться в указі президента, оприлюдненому в середу.

Відповідно до нього на строкову військову службу буде призвано громадян, які до дня відправки у військові частини досягли 18 років і не мають права на відстрочку, у квітні – травні 2008 рок та у жовтні – листопаді 2008 року.

Кабінету Міністрів доручено визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, та обсяги видатків для проведення чергових призовів.

Коментуючи підписання указу, керівник президентського секретаріату Віктор Балога наголосив, що таким чином забезпечено одну із найважливіших складових національної безпеки – безперервність і надійність обороноздатності держави.

Водночас Балога відзначив, що черговий призов до лав українського війська не ставить під сумнів оголошений президентом курс на перехід Збройних Сил на контрактну основу.

"Україна неодмінно матиме ефективні Збройні Сили, укомплектовані фахівцями найвищого ґатунку. Однак перехід до професійної армії вимагає і професійного підходу та точного розрахунку. Кавалерійські атаки тут недоречні, тим більше що і кавалерія давно відійшла у минуле", – сказав керівник секретаріату президента

Як відомо, коаліційна угода БЮТ і НУНС передбачала, що в Україні буде створена професійна армія з 2008 року. Однак цей пункт угоди було розкритиковано президентом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...