Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін вирішив переходити на свій газ

Середа, 24 жовтня 2007, 21:01

Кабінет міністрів України дозволив реалізовувати природний газ, що добувається території країни, теплопостачальним підприємствам, бюджетним установам, а також газотранспортним організаціям для забезпечення їх технологічних і інших виробничих недоліків.

Відповідні зміни уряд постановою №1244 від 17 жовтня 2007 року вніс в постанову №1729 від 27 грудня 2001 року, яким затверджено порядок забезпечення споживачів природним газом.

Змінами визначено, що потреби теплопостачальних підприємств і бюджетних установ у природному газі повинні задовольняться з ресурсів природного газу НАК "Нафтогаз України" імпортного походження, а у випадку його нестачі - з ресурсів власного видобутку за умови задоволення нестатків населення.

Потреби компанії "Укртрансгаз" (експлуатує магістральні газопроводи), регіональних підприємств по газопостачанню і газифікації в природному газі в частині технологічних і інших виробничих нестатків також повинні задовольняться з ресурсів природного газу НАК "Нафтогаз України" імпортного походження, а у випадку його нестачі - з ресурсів власного видобутку за умови задоволення нестатків населення.

Кабінет міністрів України також дозволив газодобувним підприємствам використовувати добуті вуглеводні для виробництва зрідженого газу.

Раніше весь природний газ, що добувається підприємствами, держчастка в статутному капіталі яких прямо або опосредованно перевищує 50% (за винятком використовуваного добувними компаніями на виробничо-технологічні потреби), мав направлятися винятково на забезпечення побутових споживачів.

Крім того, раніше реалізовувати природний газ бюджетним установам, крім "Нафтогазу України", могли й інші компанії, створені за участю держхолдингу.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...