Симоненко вирішив перехопити ініціативу СДПУ(о) і об’єднати "лівих"

Четвер, 25 жовтня 2007, 09:09

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявляє, що КПУ звернулася до всіх лівих політичних сил з пропозицією об’єднатися.

Про це він заявив в ефірі ТРК "Вінниччина", повідомляє УНІАН.

"На пленумі було прийнято рішення, і ми вже звернулися до всіх лівих сил з пропозицією об`єднатися", - сказав він.

Симоненко додав, що, як тільки запрацює нова Верховна Рада, комуністи зініціюють "круглий стіл", на якому буде скоординовано діяльність лівих політичних сил.

Він також наголосив, що КПУ не увійде до складу парламентської коаліції за участю фракцій Блоку Юлії Тимошенко та Блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

"Центральний комітет нашої партії прийняв рішення про те, що ми не ввійдемо до складу коаліції, у якій будуть фракції БЮТ або НУ-НС, навіть якщо вона буде сформована за участю колишніх партнерів по коаліції – Партії регіонів", - сказав він.

Лідер КПУ додав, що його фракція не збирається підтримувати уряд, сформований коаліцією за участю НУ-НС або БЮТ, та голосувати за запропоновані такою коаліцією законопроекти.

"Винятком можуть бути лише закони, які принесуть користь суспільству та його громадянам", - додав він.

Як відомо, раніше з пропозицією об’єднати політичні сили "лівого" спрямування виступив голова соціал-демократичної партії (об'єднаної) Юрій Загородній.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування