Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ сподіваються вмовити Ющенка скасувати призов у армію

Четвер, 25 жовтня 2007, 09:33

Представники БЮТ спокійно сприймають підписання президентом Віктором Ющенком указу про чергові призови на строкову військову службу в 2008 році і сподіваються після створення коаліції переконати скасувати його.

Принаймні, таку позицію висловили опитані газетою "Комерсант-Україна" представники блоку.

"Цей указ означає, що зараз, поки коаліція не створена, на жаль, діє стара накатана схема призову в армію", - зазначив кандидат у депутати від БЮТ Володимир Макієнко.

"Я розумію, з яким сарказмом президент і міністр оборони сприймають позицію БЮТ, але думаю, що після створення коаліції ми будемо переглядати це питання і зможемо їх переконати. Укази видаються і перевидаються, так що нічого страшного в цьому немає", - підкреслив він.

На думку кандидата в депутати від БЮТ Олега Білоруса, підписання указу і підготовка переходу армії на контрактну основу – це "два паралельних процеси".

"Переведення армії на професійну основу – тривалий процес. Тому поява традиційного указу про строки призову – це нормально", - заявив він.

У блоці "Наша Україна – Народна Самооборона" також упевнені, що ніяких причин для занепокоєння немає.

"Президент нічого не порушує. Поки немає іншого закону (про переведення армії на контракт), ніякі домовленості не можуть перешкодити Віктору Ющенку виконувати свої конституційні функції", - заявив кандидат у депутати від НУ-НС Юрій Кармазін.

Водночас, видання відзначає, що підписаний президентом у середу документ "усе-таки незвичайний, оскільки так рано указ про призови на строкову військову службу ще ніколи не публікувався".

До 2006 року укази видавалися окремо до осіннього і весняного призовів. Лише минулого року президент оголосив два призови одним указом, але документ був підписаний лише наприкінці листопада. Чим викликана поспішність цього року, у документі не пояснюється.

У той же час, лише невелика частина співрозмовників видання в БЮТ погодилася, що цей указ був підписаний для того, щоб продемонструвати небажання президента виконувати домовленості.

"Є люди в секретаріаті президента, що готують такі укази, та й міністр оборони не особливо задоволений сьогоднішніми домовленостями щодо переведення армії на контрактну основу. Так що можна з трьох разів здогадатися, хто за цим стоїть", - заявив кандидат у депутати від БЮТ Євген Корнійчук.

Як відомо, у середу, 24 жовтня, на офіційному сайті президента був оприлюднений указ про чергові призови на строкову військову службу у квітні-травні і жовтні-листопаді 2008 року. Голова секретаріату президента Віктор Балога, коментуючи указ, заявив, що призов у збройні сили в 2008 році "буде проведений у повному обсязі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування