Львівщина просить розібратися з 2-тижневим страйком польських митників

Четвер, 25 жовтня 2007, 11:05

Влада Львівської області офіційно звернулася до міністерства закордонних справ, прикордонної та митної служб України з вимогою врегулювати ситуацію на українсько-польському кордоні.

Зумовлено це скаргами туроператорів, яким доводиться простоювати у чергах через страйк польських митників, повідомляє "Німецька хвиля".

Вже практично два тижні польські митники страйкують, відстоюючи свої соціальні та матеріальні інтереси, а українським громадянам доводиться терпіти незручності.

Страйк значно сповільнює рух авто через кордон, на що скаржиться Асоціація розвитку туризму, йдеться у зверненні депутатів.

Окрім цього, депутати згадують неодноразові повідомлення українських прикордонників, де йдеться про те, що польські митники безпідставно вимагають від українських громадян внутрішні паспорти, що не передбачено жодними міжурядовими угодами.

Керівник прес-служби прикордонників західного регіону Володимир Шеремета повідомив "Німецькій хвилі", що останнє порушення такого роду було минулого тижня. Тоді поляки повернули назад близько 400 українців, які не мали при собі внутрішніх паспортів.

Шеремета каже, що станом на середу у черзі на пунктах пропуску стояло до тисячі машин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування