Дочка "Нафтогазу" перегляне тарифи, щоб убезпечитись від газових трагедій

Четвер, 25 жовтня 2007, 11:39

Держкомпанія "Газ України" ініціює включення до тарифів на транспортування та постачання природного газу інвестиційної складової – для утримання газорозподільних мереж у належному стані.

За повідомленням прес-служби "Газу України", у середу під головуванням голови НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна та голови ради директорів "Газу України" Сергія Зубова відбулася нарада з керівниками облгазів.

На нараді обговорювалися питання підвищення безпеки користування газорозподільними мережами, необхідності розробки облгазами інвестиційних програм та включення до тарифів на транспортування та постачання природного газу інвестиційної складової.

Врахування в тарифах інвестиційної складової надасть можливість підприємствам з газопостачання та газифікації значно збільшити обсяги відрахувань на утримання, ремонт та реконструкцію газорозподільних мереж.

Це забезпечить вчасне й у повному обсязі проведення діагностичних і ремонтних робіт та підвищить безпеку користування газорозподільними мережами, зазначається у повідомленні.

Наприкінці 2006 року "Газ України" запропонувала облгазам більш удосконалені умови договорів на користування майном, що не підлягає приватизації, нагадує прес-служба.

Відповідно до нових умов договорів чітко визначений обсяг відрахувань на відновлення майна (у розмірі 4% від його залишкової вартості), встановлені штрафні санкції за ненадання передбаченої договором звітності та невиконання планів фінансування робіт з ремонту та розвитку майна.

Протягом 2007 року більшість облгазів, які прийняли більш жорсткі умови користування газорозподільними мережами, значно покращили фінансування робіт з їх ремонту та реконструкції.

За перше півріччя 2007 року рівень виконання умов договорів зріс майже до 90% (2002-2006 роках - 60%), йдеться у повідомленні.

Однак зазначених коштів недостатньо для проведення на газорозподільних мережах ремонтних та відновлювальних робіт в повному обсязі, необхідному для їх безпечного використання.

За підсумками наради робочій групі із представників "Газу України" і облгазів доручено розробити проект порядку встановлення та перегляду тарифів для ліцензіатів з транспортування та постачання природного газу розподільними газовими мережами з урахуванням інвестиційної програми.

Також робочій групі доручено надати розроблений план порядку на розгляд Міністерства палива та енергетики.

ДК "Газ України" є дочірньою компанією "Нафтогазу України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування