Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ООН готові розповісти про український Голодомор усьому світу

Четвер, 25 жовтня 2007, 13:20

Координатор системи Організації Об'єднаних Націй в Україні Френсіс О'Доннелл відзначає, що питання Голодомору 1932-1933 рр. в Україні є дуже важливою проблемою для всього міжнародного співтовариства.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усе більше країн формально визнають Голодомор в Україні геноцидом", - зазначив представник ООН.

О'Доннелл заявив, що ООН готовий зробити усе від них залежне, щоб поширювати інформацію про цю трагедію українського народу для того, щоб міжнародне співтовариство знало, що така подія була в Україні.

Відповідаючи на питання журналістів про перспективу визнання Голодомору 1932-1933 рр. в Україні геноцидом на рівні ООН О'Доннелл сказав:

"Формальне визнання Голодомору геноцидом - це питання, яке потрібно розглядати і після цього можна за це голосувати".

У свою чергу перший заступник міністра іноземних справ України Володимир Хандогій зазначив, що складно встановлювати часові терміни визнання Голодомору в Україні геноцидом на рівні ООН.

Він вказав на те, що на даному етапі необхідно донести до світового співтовариства інформацію про ці сторінки української історії.

"Важливо, щоб в окремих державах пройшло визнання Голодомору геноцидом, оскільки в ООН входить переважна більшість держав світу", - сказав він.

Хандогій висловив надію, що в майбутньому питання визнання Голодомору геноцидом буде відповідним чином вирішене на міжнародному рівні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування