Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Працівники львівської газети почали голодування через "переслідування" мера

Четвер, 25 жовтня 2007, 13:29

Троє працівників львівської міської газети "Ратуша" на чолі з головним редактором Миколою Савельєвим розпочали голодування у приймальні міського голови Львова Андрія Садового на знак протесту проти нефінансування видання.

На думку працівників "Ратуші", його не здійснюють з вини міського голови, і вони вимагають поновлення фінансування і виплати зарплати за 4 місяці, повідомляє Львівський портал.

Як пояснив Савельєв, працівники "Ратуші" випробували всі форми боротьби – зверталися до прокуратури від міської до Генеральної, в секретаріат президента, до міського голови і керуючого справами - і все було безрезультатно. За його словами, голодування буде довге і до нього обіцяють долучитися журналісти інших видань.

У вимогах колективу "Ратуші", надісланих "УП", сказано, що незважаючи на неодноразові звернення до міського голови й голів фракцій та постійних комісій міськради щодо дофінансування з бюджету на суму, необхідну для виплати зарплат і безперебійного функціонування, "питання не винесли на жодну з сесій міськради, починаючи з червня цього року".

При цьому зазначається, що "депутатські комісії неодноразово рекомендували міському голові внести в порядок денний сесії питання про дофінансування" комунального підприємства-редакції.

"Перевіркою ТДІП (Територіальна держінспекція праці) у Львівській області за ініціативою директора департаменту "Адміністрація міського голови" О. Березюка встановлено, що керівництво газети вжило всіх необхідних заходів для виплати зарплати працівникам у частині бюджетного фінансування, і заборгованість (уже за 4 місяці!) із зарплати виникла не з вини керівництва КП", - сказано в повідомленні.

Крім того, "перевіркою прокуратури міста за скаргою в.о. редактора В.Чарномського на свідоме блокування з боку міського голови питання про дофінансування КП "Редакція ЛМГ "Ратуша" на друге півріччя 2007 року факти висновків ТДІП підтверджено" і з цього приводу прокурор Львова скерував листа Садовому.

Працівники "Ратуші" вважають це доказом "свідомого переслідування колективу" видання мером Львова, а також того, що "міський голова зневажливо ставиться до депутатів міської ради, які... зверталися до нього з рекомендаціями та пропозиціями внести питання про дофінансування КП... в порядок денний сесії".

Вони також просять депутата міськради поставити на голосування на сесії 25 жовтня питання про внесення в порядок денний питання щодо дофінансування "Ратуші" у другому півріччі 2007 року у розмірі 304 702 грн. із прийняттям відповідної ухвали.

Водночас, голова бюджетної комісії Андрій Стецьків у коментарі журналістам сказав, що всі зміни до бюджету, які розглядатимуть у четвер, дуже довго готувалися і вносити корективи в останній момент неможливо, а швидше за все це питання внесуть до порядку денного на наступне пленарне засідання, яке відбудеться за два тижні.

Голова комісії запевнив, що до кінця року це питання буде вирішено точно і "Ратуша" може отримати дофінансування у розмірі 200 тисяч. Для цього, за його словами, треба, щоб головний редактор подав відповідні документи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування