По "Укртатнафті" порушили справу. Уночі намагався повернутися Глушко?

Четвер, 25 жовтня 2007, 13:38

Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу за фактом захоплення ВАТ "Укртатнафта".

Про це в четвер на прес-конференції заявив генпрокурор Олександр Медведько, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Порушено кримінальну справу органами МВС за статтею 293 Кримінального кодексу України, проводиться розслідування", - сказав генпрокурор.

За його інформацією, отриманою від прокурора Полтавської області, у результаті захоплення "Укртатнафти", 2 людей постраждали від легких тілесних ушкоджень. Потерпілі є співробітниками охорони підприємства.

Медведько зобов'язав прокурора Полтавської області особисто виїхати в Кременчук і розібратися в ситуації. "Справа розслідується, прийнято відповідне рішення", - додав він.

Генпрокурор також повідомив, що за цим фактом міліція порушила ще одну кримінальну справу за другою частиною статті 58 Кримінального кодексу.

У той же час юрист підприємства Олександр Санжара повідомив журналістам, що на "Укртатнафті" у ніч на четвер була вчинена спроба перехоплення контролю над підприємством для того, щоб відновити на посаді голови правління Сергія Глушка.

За словами Санжари, близько першої години ночі на підприємство прибув слідчий із санкцією на обшук: "Була зроблена спроба перехоплення контролю над підприємством у зв'язку з проведенням слідчих дій на НПЗ".

"Біля першої ночі прибув слідчий із санкцією на обшук у супроводі 40-50 людей. Документи були оформлені неграмотно, не всі прибулі мали при собі відповідні посвідчення", - розповів він.

"Під час перевірки документів з'ясувалося, що дана санкція відкликана. Після цього слідчий залишив територію підприємства", - додав юрист.

За його словами, підприємство розцінює такі дії як "незаконні, тому що слідчі дії можуть проводитися тільки до 10 вечора".

"Спроба проникнення в будівлю була почата для того, щоб передати Сергію Глушку контроль над підприємством", - заявив Санжара.

Юрист також додав, що після того, як правоохоронні органи залишили територію підприємства, Глушко, що знаходився до цього в будівлі заводоуправління, залишив приміщення. "Він виїхав близько другої ночі", - сказав юрист.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News