Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко "демілітаризував" владні установи

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 09:26

Указ президента Віктора Ющенка про скорочення посад в державних органах і цивільних установах, які заміщуються військовослужбовцями, спрямований на широку демілітаризацію державної служби.

Так керівник секретаріату президента Віктор Балога прокоментував рішення глави держави більше ніж удвічі зменшити присутність військових, співробітників спеціальних служб у владних і управлінських структурах, повідомляє прес-служба президента.

Балога назвав підписання указу рішучим кроком у напрямку досягнення більшої прозорості у діяльності силових відомств, ефективнішого підпорядкування їх завданням національної безпеки і оборони, забезпечення громадського контролю над армією і спецслужбами.

Як повідомив Балога, появі указу передувала прискіплива ревізія посад, на яких працювали люди в погонах.

Від сьогодні, наголосив він, призупинено практику відрядження військовослужбовців до цивільних установ і організацій.

Зокрема, жоден військовий не працюватиме на посадах у секретаріаті президента, секретаріату Кабінету міністрів, Апараті Верховної Ради. Скасовано 33 президентські укази, які регламентували такі відрядження.

"Лише в апараті Ради національної безпеки і оборони портупеї знято з 31 посади. Навіть у президентській приймальні працюватимуть тільки цивільні люди", - зауважив керівник секретаріату президента.

Таким чином, військові звільняються від невластивих їм функцій, сказано в повідомленні.

Водночас Балога роз’яснив, що в окремих випадках із міркувань забезпечення інтересів держави в сферах оборони і безпеки військові і далі працюватимуть у ряді організацій.

Серед них – представництво України в Євросоюзі і НАТО, компанія "Енергоатом", Національне космічне агентство, Чорнобильська АЕС.

"Це викликано, серед іншого, необхідністю оперативної координації в рамках міжнародного співробітництва із актуальних питань міждержавних відносин, реалізації пріоритетних проектів у військовій і оборонній галузях за участю України" , - пояснив Балога.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування