Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стадіон для Євро-2012 думають збудувати в "Експоцентрі України"

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 10:59

Федерація футболу вирішила, що територія "Експоцентру України" - найбільш підходяще місце для будівництва стадіону до чемпіонату Європи, працівники "Експоцентру" проти.

За словами президента ФФУ Григорія Суркіса, варіант із "Експоцентром України" є єдиним, пише газета "Дело".

Територія "Експоцентру" перебуває на балансі Держуправсправами, що має дати згоду міській владі на використання землі під будівництво стадіону.

Втім, зірвати будівлю стадіону на території "Експоцентра України" може колектив центру, що виступає проти цього. Більш того, будівництво стадіону суперечить комплексній програмі розвитку "Експоцентру України", затвердженої Кабміном у 2004 році.

За інформацією керівника департаменту інвестиційних проектів і організації будівництва "Експоцентру України" Ніни Калібанської, до Українського держінституту проектування міст не надходило розпорядження про перегляд будівництва на території "Експоцентра".

Більш того, у Гіпро-граді заперечують можливість будівництва спортивної споруди в названому місці. "Як і у випадку з НСК "Олімпійським", будуть обмежені підходи до стадіону", - передає Калібанська слова фахівців інституту.

У четвер німецька фірма Hochtief презентувала проект з реконструкції НСК "Олімпійський". Згідно з проектом, місткість головної спортивної арени країни збільшиться до 87 тисяч осіб: 73 тисячі місць для глядачів, ще 14 - для обслуговуючого персоналу стадіону.

Також проектом передбачено, що "Олімпійський" накриють величезним скляним куполом. За словами міністра у справах сім'ї, молоді і спорту Віктора Коржа, компанія Hochtief реконструювала стадіони в Берліні і Кельні до чемпіонату світу з футболу.

У той же час дотепер існує реальна загроза того, що реконструйований "Олімпійський" не прийме фінальний матч Євро-2012. Причина - будівництво торгового центру перед стадіоном. Фахівці УЄФА уклали, що таке сусідство суперечить вимогам безпеки футбольної арени.

На засіданні координаційної ради з підготовки і проведення фінальної частини Євро-2012 пропозиція Суркіса про демонтаж недобудови підтримав президент. Він звернувся до мера Києва з вимогою вирішити це питання про демонтаж.

У той же час Леонід Черновецький заявив, що представники ФФУ не обговорювали з ним долю "Олімпійського": "У ФФУ трохи нервозне ставлення до нього (будівництва), однак я не мав честі зустрічатися з цього приводу з її представниками. Інакше б уже давно рішення прийняв".

За інформацією видання, поблизу стадіону планується й інше будівництво, крім торгового центру. На це Черновецький сказав, що не відслідковує кожен об'єкт у місті.

Однак зауважив, що навколо стадіону є якісь "непрояснені питання". "Там є інтереси, як мені доповідали, якісь ще. Але конкретно мені складно щось сказати", - заявив мер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування