Ющенко оголосив догану Червоненку і пройшовся по інших чиновниках

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 14:16

Президент Віктор Ющенко оголосив догану чотирьом губернаторам з приводу значних недоліків та послаблення виконавської дисципліни під час підготовки до проведення 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це йдеться в указі президента про персональну відповідальність посадових осіб за незадовільний стан підготовки заходів у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору.

Так, президент оголосив догану Донецькому губернатору Володимиру Логвиненку, Запорізькому – Євгену Червоненку, Одеському – Івану Плачкову та Херсонському – Борису Сіленкову.

Крім того губернатори Дніпропетровщини, Донеччини, Запоріжжя, Київщини, Луганщини, Миколаївщини, Одещини, Херсонщини, Хмельниччини та мер Києва мають притягнути до відповідальності посадових осіб, на яких покладено організацію підготовки заходів у зв'язку із роковинами.

Значні порушення у підготовці до відзначення роковин були виявлені під час другого засідання координаційної ради з підготовки заходів 23 жовтня у Харкові.

Ющенко визнав незадовільною організаційну роботу голови Ради міністрів Криму, голів обласних, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій.

Зокрема, щодо складання списків мешканців регіонів, що постраждали від Голодомору, та формування відповідних регіональних книг пам'яті, впорядкування місць поховань жертв геноциду українського народу, демонтажу пам'ятників та пам'ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору та політичних репресій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування