Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не говорила про борг, щоб не заважати виборам

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 14:31

У Росії про український газовий борг перед ВАТ Газпром знали задовго до того моменту, як про нього було офіційно оголошено.

Про це заявив посол Росії в Україні Віктор Черномирдін на прес-конференції, повідомляє Ліга.

Черномирдін підкреслив, що борг так просто не виникає. За його словами, у Росії, звичайно ж, знали про нього набагато раніше, однак "не стали будоражити ситуацію в Україні в такий складний політичний період".

Посол також не став уточнювати, коли саме стало відомо про борг, посилаючись на те, що не займається цими питаннями.

Разом з тим, Черномирдін позитивно оцінив поводження російських представників влади, що не стали говорити про це раніше, оскільки при такому розвитку подій Росію однозначно обвинуватили б в тому, що вона тисне на Україну в період виборів.

Нагадаємо, 2 жовтня у ВАТ "Газпром" заявили про проблеми з постачаннями газу в Україну в зв'язку з її заборгованістю в розмірі $1,3 млрд. Пізніше, 9 жовтня "Газпром" оголосив, що підписана угода про врегулювання газової заборгованості.

Перший транш у розмірі $200 млн. надійшов до "Росукренерго" 18 жовтня. Відповідно до досягнутих домовленостей компанія "Росукренерго" передає "Газпрому" 4 млрд. кубометрів газу, що знаходиться в українських газових сховищах.

У той же час, прем'єр-міністр РФ Віктор Зубков заявив, що українські госпсуб'єкти винні "Газпрому" 2 млрд., і $1,2 млрд. з них будуть погашені за рахунок передачі у власність "Газпром експорту" газу, що знаходиться зараз у підземних сховищах "Росукренерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування