Коломойський і Новинський судитимуться з Ахметовим

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 15:32

Південний гірничо-збагачувальний комбінат (Кривій Ріг, Дніпропетровська область) оскаржив санацію енергогенерувальної компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя) з додатковою емісією акцією в господарському суді Запорізької області.

Про це повідомив представник компанії "Дніпроенерго", інформує "Обком" із посиланням на "Українські новини".

За його словами, ПГЗК не погодився з проведенням зборів акціонерів компанії "Дніпроенерго".

27 серпня акціонери компанії "Дніпроенерго" вирішили збільшити статутний фонд на 51,086 млн. гривень до 149,186 млн. гривень шляхом випуску нових акцій.

Збільшення статутного фонду здійснюється з метою обміну часток у статутному фонді ТОВ "Інвестиційне товариство" на акції ВАТ "Дніпроенерго" у зв'язку з приєднанням ТОВ "Інвестиційне стовариство" до ВАТ "Дніпроенерго" відповідно до плану санації останнього.

Акціонери внесли необхідні зміни в статут "Дніпроенерго".

2006 рік компанія закінчила з чистим прибутком 12,616 млн гривень, збільшивши чистий дохід у порівнянні з 2005 роком на 33,8% або на 702,622 млн гривень до 2,784 млрд гривень.

76,04% акцій "Дніпроенерго" належить державі і керується національною акціонерною компанією "Енергетична компанія України".

Засновниками "Інвестиційного товариства" є шахта "Комсомолець Донбасу" і вуглевидобувна компанія "Павлоградвугілля", що входять до складу корпорації "Донбаська паливно-енергетична компанія", контрольованої Ринатом Ахметовим .

ПГЗК на паритетних засадах (50:50) контролюється групою "Приватбанку" Ігоря Коломойського і компанією "Смарт-груп" Вадима Новинського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...