Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркісу пропонують передати Колеснікову комерційні права на Євро-2009

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 15:42

Федерації футболу України пропонують передати Федерації футболу Донецької області комерційні права на проведення в Донецьку і Маріуполі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу серед юнаків до 19 років Євро-2009.

З такою пропозицією виступив голова Донецької облради Анатолій Близнюк під час виїзного засідання оргкомітету з підготовки і проведення Євро-2009, повідомляє "Остров".

"У цілому Євро-2009 може і повинен бути успішним комерційним проектом. У нас є певне бачення стратегії і просування цього турніру", - сказав Близнюк.

"Єдина вимога – ясність з боку Федерації футболу України в частині можливості передачі прав на проведення Євро-2009, у тому числі комерційних, Федерації футболу Донецької області", - додав він.

У той же час, Близнюк запропонував ФФУ "альтернативу": "Немає питань: або самі вибудуйте цю схему, і ми її з січня 2008 року повинні розкручувати, або передайте нам і ми візьмемо на себе цю відповідальність".

"Маючи найближчим часом чітке розуміння з даного питання, ми змогли б планувати маркетингову програму і запустити її вже з початку 2008 року, тому що потім буде пізно", - наголосив голова Донецької облради.

Близнюк також запропонував "на державному рівні вибудувати ефективну координацію процесу і розробити єдину інвестиційну програму для всіх приймаючих регіонів".

"Має бути єдина політика і керувати цим процесом ефективно повинен єдиний координатор на державному рівні", - упевнений Близнюк.

"Зараз ми надані самі собі, і кожний окремо вигадує інструменти і механізми залучення коштів", - констатував він.

Близнюк відзначив, що місцевим бюджетам Донецька і Маріуполя, у яких пройдуть ігри Євро-2009, "однозначно потрібна держпідтримка на 2008 рік у вигляді цільових субвенцій", а також "цільові держпрограми з розвитку метрополітенів, дорожнього будівництва, спортспоруд, студентських гуртожитків".

"Проведення Євро-2009 - це скоріше інвестиції в імідж, що зовсім неможливо виразити в сухих цифрах у доларах або євро. Турнір може змінити образ регіону і цілої країни в очах іноземців, перетворити міста на сучасні мегаполіси і популярні туристичні напрямки", - відзначив він.

Як відомо, президентом ФФУ є Григорій Суркіс, головою Федерації футболу Донецької області – Борис Колесніков.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування