Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога заборонив пускати пил в очі Ющенка

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 16:55

Керівник секретаріату президента Віктор Балога наголошує, що дисциплінарні стягнення за невиконання указів глави держави є неминучими.

Про це йдеться у коментарі Балоги, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

Він назвав цілком справедливими і своєчасними дисциплінарні стягнення стосовно окремих обласних керівників за незадовільне виконання президентського указу про підготовку заходів до 75-х роковин Голодомору.

За словами Балоги, під час засідання Координаційної ради з підготовки церемоній вшанування жертв геноциду українського народу главою держави було виявлено кричущу байдужість до цієї справи деяких регіональних високопосадовців.

"Президентові намагалися пустити пил в очі, але ця спроба була марною. Його критика, висловлена у Харкові на адресу обласних начальників, не зависла у повітрі: оголошені сьогодні догани мають стати відчутним щепленням від апатії", - підкреслив Балога.

Він зауважив, що тема Голодомору – надзвичайно болісна і для президента, і для всього українського народу.

"Безвідповідальне ставлення регіональної влади до підготовки жалобних заходів викликало у глави держави цілком зрозуміле невдоволення. У питанні, яке стосується всієї нації, всієї країни не може бути нехлюйства. Потрібно провести великий обсяг копіткої роботи, аби трагічна сторінка української історії була глибоко вивчена, а невинні жертви Голодомору належно вшановані", - підкреслив Балога.

Водночас керівник секретаріату президента застерігає голів ОДА від імітації роботи з підготовки заходів до роковин Голодомору.

"Будь-яка показуха чи фальш обернуться адекватними кадровими рішеннями. Трагедія народу – це не привід для гучних звітів і хизування досягненнями. Біль і горе тих жорстоких років має бути усвідомлена нинішніми та майбутніми поколіннями українців. Робота у цьому напрямку не обмежується разовими акціями і категорично не може бути предметом піару", - наголосив глава секретаріату президента.

Як відомо, 26 жовтня, президент Віктор Ющенко оголосив догану губернаторам Донецької області Володимиру Логвиненку, Запорізької – Євгену Червоненку, Одеської - Івану Плачкову та Херсонської - Борису Сіленкову.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...