Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За крісло президента Тимошенко заплатить популістським бюджетом?

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 21:48

Якщо новий прем'єр-міністр бажатиме стати президентом, то держбюджет на 2008 рік буде популістським, який неможливо буде виконати.

Таку думку в інтерв'ю "Контрактам" висловив член "Народного союзу Наша Україна" Юрій Єхануров.

"Новий міністр фінансів передусім викине вже існуючий проект бюджету і почне все з початку. Але яким саме буде держбюджет 2008-го, залежить від того, хто стане міністром фінансів. Хоча головне навіть не це", - сказав Єхануров.

За його словами, "якщо ми хочемо жити в європейській країні, керівник майбутнього уряду повинен розробити жорсткий бюджет".

"І він має бути готовий, що на наступних виборах його не оберуть президентом. А якщо це людина, яка у майбутньому хоче бути президентом, то, звичайно, отримаємо популістський бюджет, який не зможемо виконати", - наголосив екс-прем'єр.

Єхануров відзначив, що у бюджеті має бути закладена певна стратегія розвитку: "Зараз у світі зростають ціни на продовольчі товари. Це шанс для традиційно аграрної України".

"Продовольство у світі дорожчає, і ми можемо на цьому заробити серйозні кошти, підняти економіку. Тобто спочатку треба зробити щось, наповнити бюджет, а не займатися поділом", - пояснив він.

На питання, яким би був держбюджет, якби його приймав Єхануров, він відповів: "У мене є складена ще за часів прем'єрства програма, де детально прописано все, що треба зробити".

"По-перше, треба гарантувати право власності, відмовитися від реприватизаційних процесів, створити надійну і прозору систему реєстрації права власності на нерухомість, цінні папери, транспортні засоби", - розповів Єхануров.

"По-друге, необхідно оптимізувати податкову систему: підготувати і впровадити уніфіковані податкові норми, після чого ввести мораторій на внесення змін до податкового законодавства терміном до 5 років", - продовжив він.

На переконання Єханурова, "також потрібно скоротити до необхідного мінімуму кількість ліцензій та інших дозвільних документів, зменшити адміністративне втручання в економічну діяльність суб’єктів підприємництва".

"Провести у повному обсязі інвентаризацію і створити єдиний реєстр державного майна, провести економічну амністію й запровадити систему декларування майна і доходів держслужбовцями та громадянами, рівень доходів яких перевищує визначений законом", - відзначив він.

Також Єхануров вважає необхідним здійснити аудит енергоспоживання в Україні та багато інших речей. "Свою програму я передавав уряду Януковича, і дещо - не деталізуватиму, що саме - вони використали", - сказав член "НСНУ".

Як відомо, на даний момент найвірогіднішим кандидатом на посаду прем'єр-міністра є лідер БЮТ Юлія Тимошенко. Вона не виключає можливості балотування на виборах президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування