ПАРЛАМЕНТСЬКА КАМПАНІЯ ЗАВЕРШИЛАСЯ

Субота, 27 жовтня 2007, 10:25

Офіційні видання України "Голос України" та "Урядовий кур'єр" у суботу опублікували результати позачергових парламентських виборів 2007 року.

У газеті "Урядовий кур'єр" підсумки виборів і список кандидатів у народні депутати, що пройшли до парламенту за списками політичних партій, опубліковані на 5-11 сторінках газети, а в "Голосі України" - на 6-11 сторінках газети.

Таким чином, чергова парламентська кампанія в Україні вважається завершеною. Тепер переможці виборів повинні сформувати більшість, яка буде призначати новий уряд.

Як повідомлялося, ЦВК 15 жовтня оприлюднила остаточні підсумки позачергових парламентських виборів, що пройшли 30 вересня.

Перше місце на виборах зайняла Партія регіонів, за яку проголосували 34,37% виборців (175 депутатських місць). Далі йдуть Блок Юлії Тимошенко - 30,71% (156 мандатів), блок "Наша Україна - Народна самооборона" - 14,15% (72 депутати), Компартія - 5,39% (27 мандатів) та Блок Литвина - 3,96% (20 мандатів).

СПУ на чолі з головою Верховної Ради 5-го скликання Олександром Морозом набрала 2,86% голосів і не пройшла у Верховну Раду. У кампанії брали участь 20 партій і блоків.

17 жовтня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) заборонив опубліковувати офіційні результати парламентських виборів у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр" (офіційні видання парламенту й уряду) до розгляду по суті позову ряду політсил.

25 жовтня ВАСУ відмовив у задоволенні позовів представників п'яти політичних партій про визнання неправомірними дій ЦВК по встановленню результатів виборів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...