Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров хоче вигнати з НУ-НСу тих, хто підписав угоду з Тимошенко

Неділя, 28 жовтня 2007, 10:33

Представник "Нашої України – Народної самооборони" Юрій Єхануров вважає, що представників блоку, які пройшли до парламенту, але не мають наміру відповідати за програмні обіцянки блоку, треба позбавляти депутатських мандатів.

"Я буду порушувати питання про те, чи будуть ці люди й далі перебувати в нашій політичній силі, і про те, чи повинні вони мати парламентські мандати, якщо вони відходять від програми нашої партії", - сказав він у суботу в Дніпропетровську в інтерв'ю журналістам.

На думку Єханурова, потрібно говорити про відповідальність тих, хто "поступився позиціями в політичній й економічної складовій програми блоку заради майбутніх крісел у парламенті й уряді".

"Підписавши сьогодні виконання нереальних зобов'язань із іншою політичною силою, ми ставимо хрест на соціальних ініціативах президента", - відзначив Єхануров.

За його словами, соціальні ініціативи президента - "це той максимум, що на сьогоднішній день може витримати бюджет наступного року". При цьому нереальними обіцянками, які на себе бере НУ-НС, підписавши коаліційну угоду, "зраджує своїх виборців, і буде погано виглядати в їхніх очах".

"Немає ніяких претензій ні до Тимошенко, ні до БЮТ, вони захищають інтереси своїх виборців. Наша політична сила через те, що так повелася на переговорах, виявляється в дивному положенні", - зазначив Єхануров.

За його словами, "на жаль, виходить так, що інтереси НУ-НС відкладені на друге місце в період, коли йде узгодження коаліційної угоди". "БЮТ зробив сильний крок, сказавши, що всі крісла діляться 50 на 50", - відзначив він.

Політик також підкреслив, що представники НУ-НС, яким це сподобалося (розподіл посад наполовину з БЮТ), погодилися з тим, що "провели всі обіцянки в коаліційну угоду, які виконати неможливо".

"Треба знайти формулу, що забезпечить стабільність коаліції, а для цього треба говорити про зміст угоди, щоб не повторити помилки минулого року. Не можна також ігнорувати позиції формальної меншості, що буде в парламенті. Це значить, що потрібно йти на переговори з іншими політичними силами", - пояснив він свою позицію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування