Азаров згадав, що Януковичу обіцяли коаліцію

Неділя, 28 жовтня 2007, 11:35

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров оцінює шанси Партії регіонів бути в коаліції чи опозиції як 50 на 50.

"Тому що у нас різні думки в партії. Все буде залежати від того, наскільки, скажемо так, наші принципові підходи будуть розглядатися як нормальні, як грамотні", - зазначив він в інтерв’ю Радіо "Свобода".

Водночас він підкреслив, що Партія регіонів не погодиться на посади заступників міністрів у випадку створення "помаранчевої коаліції", як це пропонував БЮТ.

"Однозначно ні на яких заступників, так би мовити, партія не погодиться, безумовно. Ми є переможцями виборів, тому або ми в опозиції, або ми очолимо ту коаліцію, яка буде створена в парламенті", - наголосив Азаров.

Він також зазначив, що "скоріше за все", піде працювати віце-прем'єром, якщо головою уряду буде Віктор Янукович.

Азаров також вважає неможливою згоду основних політичних сил на проведення єдиного політичного курсу, оскільки "всі ці політичні сили ставлять перед собою завдання перемогти на президентських виборах" 2009 року. "А ставлячи перед собою це завдання, ми розуміємо, що досягнути згоди в кардинальних для суспільства питаннях неможливо", - вважає він.

"От, якщо, припустимо, уявити собі неможливе, що всі керівники цих трьох політичних сил беруть на себе зобов’язання не йти на ці президентські вибори, то тоді я ще теоретично допускаю (можливість єдиного політичного курсу)", - зазначив Азаров.

Він також стверджує, що домовленості про проведення дострокових виборів, які були озвучені 27 травня, містили додаткові позиції, які не ввійшли в оприлюднений у ЗМІ текст, оскільки "до 4 години ранку їх не встигли нормально, грамотно сформулювати".

На питання ведучого, чи була там також домовленість про створення після виборів коаліції між "Нашою Україною" й Партією регіонів, Азаров відповів, що документ містив "цілий ряд інших домовленостей, котрі, до речі, стосуються розподілення влади і на місцях, в тому числі і ті питання, про які Ви говорили".

"Коли нам говорили, що так, ми вибори проведемо для того, щоб об’єднати країну, для того, щоб сформувати велику і серйозну коаліцію... я хочу сказати, що багато в чому почали відмовлятися від цих початкових домовленостей", - сказав Азаров.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:48
Керівники усіх відділів Samsung перейдуть на 6-денний робочий тиждень
10:39
фотоНа Донеччині за добу через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
Усі новини...