Київські автобуси стануть удвічі більшими

Неділя, 28 жовтня 2007, 14:23

До середини зими в столицю привезуть 75 автобусів надвеликої місткості нової моделі.

Про це журналістам повідомив генеральний директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький у суботу на відкритті вулиці Жилянської після ремонту, де відбулася також презентація нових автобусів.

За словами Ламбуцького, довжина автобуса, виготовленого у Львові, становить майже 19 метрів, а місткість - понад 200 пасажирів.

При цьому вони мають прогресивну схему компонування, що дає можливість створити низьку підлогу по всьому салоні. Ламбуцький відзначив, що нові моделі мають комфортні умови перебування в них.

"Один контракт передбачає 25, інший 50. Тобто до середини зими в нас повинно бути в Києві 75 таких автобусів. В "умовних" автобусах це вважайте 150, оскільки вони удвічі більші", - цитує Ламбуцького газета "Сегодня".

За його словами, автобусний парк у Києві вже оновлений на дві третини.

Крім того, на презентації продемонстрували й нові маршрутні автобуси "Богдан", 100 одиниць якого передбачається закупити. У них 35 місць для сидіння, тоді як у звичайних "Богданах", що працюють у столиці, таких місць 24. Номінальна ж місткість нових моделей, за інформацією Ламбуцького, до 80 чоловік.

Він також повідомив, що до кінця року Київ повинен одержати ще й 50 тролейбусів надвеликої місткості. Такі вже працюють, зокрема, на 16-му й 18-му маршрутах. Їхня довжина становить 18,7 м. У цілому їх у столиці вже курсує на різних лініях 50 штук.

У суботу за участю мера Києва Леоніда Черновецького відбулася презентація оновленої ділянки вулиці Жилянської: від вул. Старовокзальної до вул. Шота Руставелли (2,4 км). Там встановлено однобічний рух. Паралельно з вул. Жилянська однобічний рух відкрито на вул. Саксаганського у зворотному напрямку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...