Шуфрич пригрозив жителям Новобогданівки покаранням

Неділя, 28 жовтня 2007, 15:25

Міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич направив на територію 275-ї артилерійської бази Міноборони спеціальну комісію для вивчення фактів, наведених у заяві жителів Новобогданівки Запорізької області.

Як повідомляє прес-служба МНС, Шуфрич зазначив, що з повагою поставиться до будь-якої інформації щодо робіт у Новобогданівці, якщо вона буде обґрунтована.

"Але якщо факти, наведені в заяві жителів селища, не підтвердяться, я не виключаю звернення до правоохоронних органів для вивчення обставин і мотивації подібних заяв, а також вживання відповідних заходів щодо притягнення до відповідальності за дезінформацію", - підкреслив він.

Міністр також зауважив, що згідно з доповідями, які йому роблять щодня, зараз темпи підривів снарядів на полігоні під Новобогданівкою вдвічі менші, ніж півроку тому до припинення робіт.

Як зазначає УНІАН, жителі Новобогданівки вимагають від влади переселити їх до інших населених пунктів.

За словами жителів, хоча МНС має проводити підриви боєприпасів із 15.00 до 18.00, вибухи на полігоні відбуваються "цілодобово". Люди вимагають перенести місце утилізації боєприпасів, оскільки в результаті вибухів у повітря підіймаються шкідливі речовини, що призводять до різкого збільшення кількості захворювань.

Місцеві жителі звернулися з вимогою припинити вибухи до МНС, Кабінету міністрів і Секретаріату президента, але реакції не було.

Жителі Новобогданівки звернулися з позовом до суду до Міноборони й МНС, але 26 жовтня під час розгляду справи суддя Солом’янського райсуду м. Києва Олеся Ситайло попросила їх залишити зал засідання й перенесла розгляд справи на 15 листопада.

29 грудня 2006 року Шуфрич запевнив, що на початку 2009 року МНС ліквідує наслідки вибухів на 275-й базі ракет і боєприпасів Міноборони під Новобогданівкою.

Пожежі й вибухи снарядів на складі боєприпасів 275-ї артилерійської бази відбувалися за останні три роки тричі: в травні 2004 року, липні 2005 року та серпні 2006 року. В результаті загинуло п`ятеро осіб, було поранено понад 10 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування