Ющенко знає, як виробляти половину газу самим

Неділя, 28 жовтня 2007, 20:23

Президент Віктор Ющенко вважає, що через кілька років Україна може розпочати видобуток нафти й газу в шельфі Чорного моря, яке в майбутньому покриє половину потреби в енергоресурсах.

"Ми повинні всерйоз зайнятися організацією власного видобування енергетичних ресурсів", - наголосив він в інтерв’ю телеканалу "Інтер".

"Це прецедент. Та угода, яка була підписана з корпорацією Venco на минулому тижні – це перший проект, який буде вести розвідку видобування нафти й газу в шельфі Чорного моря на глибині біля 2000 м. Нема технологій у нас і наших сусідів по роботі на такій глибині", - зазначив Ющенко.

"Є всі підстави говорити про те, що ми через кілька років розпочнемо видобуток нафти й газу на одному з унікальних родовищ, яке буде відкрито за цей час у всьому світі", - вважає президент.

Він назвав першою задачею покрити половину потреби в газі й нафті за рахунок цього родовища.

"З оптимізацією споживання, з лібералізацією цін поставок ми повинні вийти на перше завдання стратегічної енергетичної програми – 50% того, що ми споживаємо, ми споживаємо за рахунок внутрішнього видобутку", - наголосив Ющенко.

Він також вважає, що має бути "окрема програма по видобуванню (енергоресурсів) на суходолі, розконсервування старих скважин, в яких до 40-50% ресурсів залишилися невикористаними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування