Ющенко звинуватив урядовців Януковича в аморальності

Неділя, 28 жовтня 2007, 20:59

Президент Віктор Ющенко критикує уряд Віктора Януковича за діяльність у зерновій та м'ясній сфері.

В інтерв’ю телеканалу "Інтер" він підкреслив, що "на хлібному ринку ми маємо найнижчий урожай за останні 7 років".

"Адміністрування, яке запропонував уряд, призвело до того, що в портах Одещини пропало півтора мільйони тонн зерна. Політика обмеження українського експорту – це політика проти селянина, проти товаровиробника", - наголосив Ющенко.

"Через окремі так звані вільні економічні зони завезено 35 тисяч тонн аргентинського, уругвайського і іншого замороженого м'яса, яке здемпінгувало й вигнало українського виробника з цього ринку, і він вирізав поголів’я", - зазначив також він.

"Повірте, цю проблему нам доводиться лікувати вже не один календарний рік, а півтора чи два. Це вже питання компетенції торгової політики", - вважає Ющенко.

"Те, що робить сьогодні декілька структур, які знаходяться під управлінням певних, в тому числі, урядовців – це аморальна і антидержавна політика", - підкреслив президент.

Коментуючи ситуацію на валютному ринку, Ющенко висловив переконання, що "Нацбанк повинен проводити свою чітку незалежну політику стабілізації національних грошей".

"Я виходжу з того, що ми маємо досить чітку політику якорної прив’язки національної валюти. Цей механізм сьогодні свою задачу виконує. Він дає правильні посили, щоб влада, уряд зайнялися реформуванням ринку і не давали неправильних сигналів для зміни в основах монетарної політики", - зазначив також президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування