Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через вибори в "Укрнафті" насуваються зміни?

Понеділок, 29 жовтня 2007, 10:04

У зв'язку з переходом глави компанії "Укрнафта" Ігоря Палиці в парламент, на його посаду претендує колишній глава "Укрнафти" Олег Салмін.

Про це в понеділок пише газета "Дело".

Видання пише, що про своє рішення претендувати на поновлення на посаді Салмін повідомив сам.

Він пояснив, що згідно із чинним трудовим законодавством, після закінчення каденції депутат Верховної Ради має право повернутися на колишнє робоче місце.

"У парламент я пішов з посади голови правління "Укрнафти". Тому в мене є законні підстави знову очолити компанію", - вважає Салмін.

У той же час джерела в самій "Укрнафті" зазначають, що заміна глави компанії відбудеться тільки у випадку самостійного рішення Палиці залишити свою посаду.

"Повернення Салміна малоймовірно, тому що він дуже "погано" пішов з компанії. "Приват" обвинуватив його в тому, що він зловживав службовим становищем в особистих цілях", — пояснив співрозмовник.

Раніше представник "Привату" у спостережній раді "Укрнафти" Геннадій Корбан, заявив "Українській правді", що після Салміна компанія перебувала "у кошмарному стані, у неї була маса кредиторів, маса кредитів, маса спільних підприємств незрозуміло з ким по видобутку нафти".

Салмін спростовує ці обвинувачення. "У 2000 році, коли я прийняв керівництво компанією "Укрнафта", на ній висіли борги в сумі 100 мільйонів доларів, а працівники вісім місяців не одержували заробітної плати", - сказав він.

"Під моїм керівництвом "Укрнафта" довела річний видобуток нафти до 3 мільйонів тонн. Акції компанії були підготовлені до виходу на міжнародні ринки. У виробничому відношенні компанія була мною передана в ідеальному стані", — завірив Салмін.

Мажоритарним акціонером "Укрнафти" є держава.

Незважаючи на це, у даний час "Укрнафта" керується групою "Приват" Ігоря Коломийського, пише видання.

Контролюючи 42% акцій ВАТ, "Привату" вдалося призначити свій менеджмент. Крім того, шість з одинадцяти членів спостережної ради "Укрнафти" також представляють інтереси "Привату".

Палиця обраний в парламент за списком НУНС під номером 68.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування