В "НУ-НС" уже знають, що коаліції у 228 голосів буде важко

Понеділок, 29 жовтня 2007, 11:06

Кандидат в народні депутати від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Ключковський прогнозує створення демократичної коаліції, відзначаючи складність діяльності коаліції у 228 депутатів.

Про це він заявив журналістам у понеділок, повідомляє УНІАН.

"Що стосується варіантів коаліції - життя покаже. Я особисто прихильник помаранчевої коаліції, при тому, що я дуже усвідомлюю складнощі діяльності коаліції у 228 депутатів", - сказав Ключковський.

На його переконання, для діяльності такої коаліції треба буде докладати багато зусиль і буде необхідно шукати компроміс з рештою складу парламенту.

На думку Ключковського, якщо подивитись на формування коаліції абстрактно, не зважаючи на суспільну ситуацію, то для управління держави краще, щоб парламент діяв злагоджено.

Член "НУ-НС" вважає, що в цьому сенсі коаліція з трьох найбільших парламентських фракцій була б ефективною, але виникає питання, чи можливо цього досягти.

На думку Ключковського, в такій ситуації політичні сили будуть шукати "точки дотику". При цьому він висловив переконання, що таких "точок дотику" значно більше у "НУ-НС" з БЮТ у сьогоднішніх політичних умовах.

Крім того, Ключковський вважає, що в Україні важко передбачити, скільки триватиме "спікеріада". Крім того, він зазначив, що зволікання зі створенням коаліції не бажане для України, оскільки це негативно вплине на дієвість виконавчої влади.

Також Ключковський зазначив, що в "НУ-НС" завжди було "розмаїття думок", оскільки "Наша Україна – Народна самооборона", на відміну від багатьох інших політичних сил, є демократичною, де об'єднані люди, які здатні давати власні оцінки та мають власну позицію.

Водночас він наголосив, що до цього сила "НУ-НС" полягала в тому, що вдавалось узгоджувати спільну позицію. "Я сподіваюсь, що це вміння нас не покинуло", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування