Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молдова буде платити Газпрому 190 доларів за газ

Понеділок, 29 жовтня 2007, 19:59

Ціна імпортованого Молдавією з Росії газу може скласти в 2008 році близько $190 за тисячу кубометрів у порівнянні з $170 у 2007 році.

Про це заявив на прес-конференції в понеділок начальник управління по роботі з країнами ближнього зарубіжжя концерну "Газпром" Анатолій Подмишальський.

Перший віце-прем'єр Молдавії Зінаїда Гречана нагадала, що наприкінці минулого року "Молдовагаз" і російський концерн "Газпром" підписали договір на п'ять років, до 2011 року включно.

Документ передбачає, що закупівля природного газу буде проводитись за ціною, що обраховується на основі погодженої обома сторонами формули.

Передбачається, що в 2008 році при формуванні ціни на імпорт російського газу в розрахунок буде братися рівень у 75% від середньоєвропейської ціни.

За словами Гречаної, під час підисання Протоколу засідання по розділі газу була встановлена необхідність диференціювання боргів за споживання газу Тирасполем і Кишиневом, оскільки "Придністров'я продовжує накопичувати борги, у той час як правобережні райони значною мірою розраховуються з боргами".

Гречана відзначила також, що підписаний рік тому договір передбачає поетапне підвищення ціни на газ до досягнення середньоєвропейського рівня до 2011 року.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування