Єхануров зобов'язався ввійти в коаліцію з Тимошенко

Вівторок, 30 жовтня 2007, 08:30

Новообраний депутат Верховної Ради від блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Юрій Єхануров підписав зобов'язання ввійти в коаліцію демократичних сил, яку мають намір створити НУ-НС і БЮТ.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", це стало підсумком обговорення офіційного звернення Єханурова щодо тактики створення коаліції до президії партії Народний союз "Наша Україна", засідання якої відбулося в понеділок увечері.

За інформацією видання, це питання було першим із п'яти питань порядку денного, і обговорення "тактики створення коаліції" зайняло 90% часу засідання.

За словами членів політради, звернення Єханурова до президії складалося з 9 спірних питань.

"Ми зійшлися на тому, що три з них – дійсно принципово важливі і вимагають подальшого обговорення", - розповів Юрій Ключковський.

За його словами, такими пунктами є вимоги БЮТ скасувати призов в армію вже в 2008 році, обіцянка повернути внески Ощадбанку СРСР протягом двох років і відсутність у договорі зобов'язання не продовжувати мораторій на продаж земель сільгосппризначення.

Учасники засідання зійшлися на тому, що питання про призов в армію є прерогативою президента. Що стосується повернення внесків, було вирішено зобов'язати БЮТ до голосування за кандидатуру прем'єра надати графік їхнього погашення і свої пропозиції з реалізації цієї ініціативи.

На засіданні також обговорювалося питання про формування робочої групи з підготовки першого засідання Верховної Ради.

Члени президії визначили 4 кандидатури від НСНУ: В'ячеслава Кириленка, Романа Зварича, Руслана Князевича і Юрія Ключковського. Остаточний склад робочої групи, що повинна складатися з 5 кандидатів у депутати від НУНС, буде затверджений на політраді блоку у вівторок.

На засіданні також були заслухані доповіді члена робочої групи з підготовки першочергових законопроектів Миколи Онищука, а також Ксенії Ляпіной і Ключковського. Обговорювався законопроект "Про Кабінет міністрів". Говорилося і про створення єдиної партії і розподіл депутатів по парламентських комітетах.

Як відомо, минулого тижня Єхануров заявив про незгоду з багатьма пунктами коаліційної угоди, зажадавши перегляду цього документу і пригрозивши вийти з партії у випадку якщо його думка не буде врахована.

У суботу Єхануров виступив з іще жорсткішою заявою, обвинувативши лідерів блоку НУ-НС, які підписали угоду з БЮТ, у "зраді інтересів виборців". Колишній прем'єр-міністр заявив, що порушить питання про виключення з НС-НУ тих однопартійців, хто був причетний до підписання коаліційної угоди.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування