Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко запевняє, що "Нафтогаз" уже не потенційний банкрут

Вівторок, 30 жовтня 2007, 09:52

Глава Мінпаливенерго Юрій Бойко запевняє в поліпшенні фінансового стану "Нафтогазу України".

Про це він заявив журналістам у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Низка рішень уряду, що були прийняті останнім часом - можливість реалізації газу власного видобутку теплокомуненерго і затвердження фінансового плану НАКу дозволить істотно оздоровити компанію і дістати додатковий прибуток", - сказав він.

Міністр також запевнив, що НАК цілком і вчасно виплачує відсотки і зобов'язання по єврооблігаціях, випущених у 2004 році в обсязі $500 млн.

"Нафтогаз України" цілком і вчасно виплачує відсотки і зобов'язання по цих облігаціях.

Більш того, ми серйозно підвищили фінансову стійкість компанії цього року. Досить сказати, що в нас рівень капітальних вкладень у виробництво зріс у порівнянні з минулим роком на 12%. Тому ми впевнено дивимося в майбутнє", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" планує провести 14 листопада збори власників своїх облігацій, щоб домогтися відстрочки надання аудиторської фінансової звітності за 2006 рік. Перші такі збори, призначені на 25 жовтня, не відбулися через відсутність кворуму: на них з'явилися власники лише близько 15% єврооблігацій НАК.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's 20 вересня повідомило про порушення "Нафтогазом України" термінів подачі аудиторської фінансової звітності за 2006 рік.

Потім 15 жовтня рейтингове агентство Fitch з цієї причини поставило рейтинги "Нафтогазу України" на перегляд для можливого зниження.

Крім того, воно пояснило свій крок необхідністю НАК погасити до $700 млн боргу за постачання природного газу до 1 листопада 2007 року, відзначаючи труднощі з оцінкою його впливу на фінансове становище НАК через відсутність оперативної фінансової звітності компанії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування