Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров повідав, що значить "азаровщина"

Вівторок, 30 жовтня 2007, 10:07

Перший віце-прем'єр Микола Азаров вважає, що Україна повинна вибрати "східний шлях" розвитку економіки й інтегруватися в єдиний економічний простір.

Таку думку він висловив на засіданні міжнародного форуму "Трансфер технологій і інновацій", що проходив в Українському домі у понеділок, пише "Комерсант-Україна".

Відкриваючи засідання, Азаров сказав, що Україна не повинна відставати від провідних країн світу, "які трансформують свою економіку в економіку знань".

Перший віце-прем'єр також підкреслив, що при виборі стратегії розвитку Україна повинна орієнтуватися на досвід Азії, а не Європи.

"Що поганого в тому, що Китай, Індія розвиваються в чотири-п'ять разів швидше? Адже нам теж потрібно розвиватися значно швидше Європи", - пояснив він свою позицію.

Відповідаючи на запитання журналістів після виступу вже поза залом, Азаров сказав, що величезне значення має ухвалення нового Податкового кодексу, підтримав збільшення кількості вільних економічних зон, що "підняли Китай і Індію", і заявив про необхідність уведення податкових преференцій для інвесторів.

За його словами, у новому Податковому кодексі планується передбачити норму, за якою усі кошти, спрямовані на придбання нових технологій, будуть звільнені від податку на прибуток.

"Багато хто говорять про мене, мовляв, "азаровщина". Але ось це і є "азаровщина"! І я не відмовлюся від таких підходів, якщо вони працюють на користь держави", - заявив Азаров.

Слово "азаровщина" у ході прес-конференції звучало ще кілька разів – усякий раз перший віце-прем'єр позначав цим терміном принципові для нього позиції, що мають позитивний характер, наприклад заходи, прийняті для подолання високої інфляції, відзначає видання.

Коли ж журналісти попросили Азарова прокоментувати високі темпи інфляції в нинішньому році, він оголосив винуватцями негативної тенденції українських мігрантів, що виїхали працювати на Захід. "На Україну прийшло (від них) $7 млрд, які Нацбанк змушений був викуповувати, а виходить, емітувати нові обсяги гривні", - пояснив він.

Торкнувшись міжнародної політики, заступник голови уряду спрогнозував підписання договору про вступ України до СОТ вже до кінця року.

Наприкінці прес-конференції Микола Азаров сказав журналістам, що сподівається на активізацію переговорів з Росією, Білорусією і Казахстаном про початок повноцінної роботи єдиного економічного простору: "Це фактично спільний ринок, для нас це вигідно і цікаво... Я сподіваюся, що ми ці переговори відновимо", - підкреслив він.

Міжнародний форум "Трансфер технологій і інновацій" був організований Міністерством фінансів і посольством Німеччини в Україні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування