Соціалісти запустять нову газету для Бокого

Вівторок, 30 жовтня 2007, 11:11

Усі дев'ять секретарів політради Соціалістичної партії на вимогу київського міського комітету СПУ подали заяви про відставку.

Про це повідомив перший секретар київського міськкому Соцпартії Микола Данилін, пише у вівторок "Комерсант-Україна".

При цьому деякі з них упевнені, що не будуть поновлені на посаді, зазначає видання.

"Особисто я не зможу бути секретарем, тому що з нового року я буду очолювати газету – "Селянську правду від Івана Бокого", - заявив секретар політради СПУ Іван Бокий.

Водночас, член СПУ Степан Бульба припускає, що своєї посади може позбавитися і нинішній перший секретар політради СПУ Михайло Мельничук.

"Пан Мельничук – особистість недостатньо публічна. А перший секретар повинен бути публічним політиком, здатним замінити лідера партії", - зазначив Бульба.

Як відомо, у минулу суботу відбулося засідання політради СПУ, у ході якого лідер Соцпартії Олександр Мороз заявив, що до питання про свою відставку "має намір повернутися на з'їзді", що відбудеться 17 листопада.

У той же час, у керівництві Соцпартії не мають наміру підтримувати відставку свого лідера, навіть якщо це питання буде підняте на з'їзді.

Раніше, 11 жовтня, політвиконком СПУ, розглянувши відповідну заяву Мороза, одноголосно прийняв рішення не приймати його відставку.

Бокий раніше входив у редакційну колегію газети "Сільські вісті", що видавалася під егідою Соціалістичної партії.

Після того як головний редактор "Сільських вістей" Іван Сподаренко увійшов у виборчий список "Народної самооборони", а згодом – блоку "НУ-НС", Бокий 4 вересня випустив перший номер газети "Сільські вісті від Івана Бокого", логотип якої був практично ідентичний логотипові газети "Сільські вісті".

13 вересня в Господарський суд Києва було подане клопотання про заборону Бокому видавати, поширювати і друкувати газету зі словосполученням у назві "Сільські вісті" і заборону здійснювати доставку, пересилання і поширення газети "Сільські вісті Івана Бокого".

18 вересня Господарський суд Києва "з метою запобігання порушення прав власності" прийняв рішення припинити випуск "Сільських вістей Івана Бокого".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування