Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко почав "умовні" розмови про неможливість співіснування з Луценком

Вівторок, 30 жовтня 2007, 11:33

Для створення єдиної партії на базі блоку "Наша Україна – Народна самооборона" потрібно виконати як мінімум дві умови - прийняти закон про політичні партії і визначитися з ідеологією майбутньої партії.

Таку думку в інтерв`ю "ІнтерМедіа консалтинг" висловив лідер Української народної партії Юрій Костенко, повідомляє УНІАН.

"Процес об'єднання має проходити, по-перше, на основі закону, який повинна прийняти ВР. Адже зараз об'єднання партій неможливе - партії можуть тільки розпускатися або приєднуватися до когось", - відзначив Костенко.

"Тому ми внесли зміни до закону про політичні партії. Коли вони будуть прийняті, тільки тоді можна говорити про об'єднання", - додав він.

"І треба визначитися, про яку партію йде мова. Якщо про праву, то ми готові об'єднуватися. І вже ухвалили відповідне рішення про об'єднання з Рухом. А якщо йдеться про якусь іншу ідеологію, то треба в цьому питанні детально розібратися", - відзначив Костенко.

За його словами, "всі говорять про партію, але ніхто не говорить про програму, про пріоритети".

"Я розумію, що в Україні всі звикли до проектів, а не до ідеологічних партій. Але рано чи пізно люди все ж таки голосуватимуть не за красиві вивіски, а за ідеологію, оскільки це робиться в Європі", - відзначив Костенко.

"Тому про ідеологію потрібно думати в першу чергу. Не можуть бути в одній партії лівий Луценко і правий Костенко. Я умовно говорю", - додав він.

Як відомо, напередодні керівник секретаріату президента Віктор Балога закликав демократичні сили не зволікати зі створенням єдиної партії на базі блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування