У Ющенка побільшало критиків, але ніхто не завадить йому діяти по-своєму

Вівторок, 30 жовтня 2007, 12:45

Керівник секретаріату президента Віктор Балога констатує збільшення останнім часом кількості критичних висловлювань і коментарів щодо окремих рішень, публічних заяв президента Віктора Ющенка.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Причиною такого сплеску активності, передусім, політиків із другого ешелону провідних політичних сил, Балога називає прагнення зміцнити їхні позиції напередодні формування більшості в новообраній Верховній Раді й уряду, а також створити фон для реалізації своїх внутрішньопартійних завдань.

Керівник секретаріату президента переконаний, що критика як інструмент політичного процесу є важливою демократичною нормою, яка часто допомагає знайти оптимальні рішення у політиці та сфері державного будівництві.

"Об’єктом критичних зауважень нерідко стає і президент, це природно в силу його посади, функцій, повноважень і відповідальності", - зазначив він.

"Він (президент) уважно ставиться до іншого, відмінного від його власного, погляду на ті чи інші проблеми. Однак тільки тоді, коли зустрічні пропозиції обґрунтовані, а критика – аргументована", - наголосив Балога.

Голова секретаріату президента вкотре наголосив на неприпустимості будь-якого тиску на президента при реалізації ним конституційних прерогатив.

"Глава держави завжди керуватиметься виключно інтересами суспільства та країни, Конституцією і законами, але ніяк не партійними програмами чи гаслами", - запевнив Балога.

"Ніхто не завадить президентові діяти саме так і у сферах, в яких його позиція не збігається з уявленнями окремих політиків", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...